Anita en Michelle geven visitekaartje af op NK Turnen

JOURE - Anita Postma (Teroele) en Michelle van der Wal (Rottum) turnden afgelopen weekend hun NK tijdens het Fantastic Gymnastics Event in Ahoy Rotterdam.

Beide turnsters hadden zich tijdens drie landelijke voorwedstrijden knap gekwalificeerd voor de meerkamp finale op het hoogste landelijke niveau. De beste 36 turnsters in de categorie Pupil1 N1 streden in Ahoy om de nationale titel. Beide jonge turnsters van Topsport Noord gaven een prima visitekaartje af. Ze eindigden in de top 20 van Nederland.

Hoewel beide turnsters feitelijk elkaars concurrenten zijn, hebben ze dit NK vooral samen beleefd. Michelle: “We turnen wel tegen elkaar, maar we zijn vooral vriendinnen en we leven met elkaar mee. Anita onderstreept dat: “We zijn heel blij voor elkaar als een oefening goed gaat”. En goed ging het met beide turnsters. Zij startten hun wedstrijd op brug. Michelle deed dat zeer verdienstelijk en liet zien bij de beste 8 te horen op dit toestel. Anita liet vervolgens een prachtige balkoefening zien. Helaas moest ze een val incasseren, maar door de zeer complexe oefening en een verder zeer nette uitvoering eindigde zij desondanks keurig op plaats 14. Michelle bleef op de balk staat en turnde een zeer strakke oefening die goed was voor de 5 e plek. Anita blonk vooral uit op vloer. Ze turnde zich overtuigend en met mooie sprongen naar een 8 e plek op dat toestel. Michelle eindigde in het eindklassement nipt buiten de top 10 op een zeer knappe 12 e plek. Ook Anita turnde zich in de top 20, zij eindigde als 19 e . Een geweldige prestatie voor deze turnsters in een zeer sterk deelnemersveld.