Regenachtige achttiende editie Oldtimershow Sint Nyk

SINT NICOLAASGA - De achttiende Oldtimershow in Sint Nicolaasga ging zaterdag druilerig van start. Ondanks de regen waren er tientallen autoliefhebbers aanwezig met hun pronkstuk.

Dit jaar was de afdeling tuning uitgebreid en was er ook een autoclub aanwezig. Rond het middaguur kwam de Mini Seven Club met een clubevenement waarvan de rondrit op het Sint Nykster evenement eindigde. Mede hierdoor waren er 25 mini’s aanwezig, een mooie compensatie voor de deelnemers die het niet zagen zitten om de reis naar Sint Nicolaasga te ondernemen vanwege het slechte weer.

Leuk is dat er dit jaar zelfs deelnemers waren, die een verre reis hadden gemaakt om hier te komen. Zo was er een deelnemer met een Volvo P1800 uit Limburg en bij de afdeling tuning was een Belgische deelnemer. Onder de auto’s waren er auto’s uit diverse klassen en leeftijden. Bijzonder was de Tatra 87. Van deze Tsjechische auto zijn maar een paar exemplaren bekend in Nederland. Ook de tractorvrienden uit Ryptsjerk en omgeving waren weer aanwezig met twee tractoren van het Duitse merk Schlüter. Stationaire motoren waren er ook groot en klein en ook brom- en motorfietsen waren aanwezig.