Straten Volleybal in Oudehaske 2017

OUDEHASKE - Het Straten Volleybal in Oudehaske was zaterdagavond 8 juli een sportief en gezellige activiteit voor alle kinderen, jeugd en senioren uit het dorp, maar ook uit de omstreken.

Er speelden 7 kinderteams mee. De volleybal regels waren voor hen iets makkelijker gemaakt, waardoor ook kinderen zonder al te veel volleybalervaring veel plezier hadden. De kinderen van het team Happy Emoji, die op het nivo van vangen en gooien speelden, wonnen met elkaar de prijs voor sportief spelen. Het team Kimpipountie won in de poule, waarin een combi niv 5 (echt volleybal spelen) en niv 4 (er mag nog een bal gevangen worden) gespeeld werd, de eerste prijs.

Bij de senioren deden 16 teams, waarvan stratenteams, maar ook vriendenteams, mee. Opvallend was dat er veel jeugd (+13 jaar) teams aanwezig waren. De finale werd gespeeld door Jong Geleerd, Out Gegaan (een recreantenteam uit Heerenveen) en het team “Oh Nee Veld Twee” (jeugd uit Oudehaske en zelfs Leeuwarden). Dit jeugd team met veel volleybal ervaring bemachtigde de wisselbeker.

De catering werd verzorgd door FC ONH, die ook jaarlijks het dorpsfeest organiseert. Het was op het volleybalterrein super gezellig, waar veel dorpsbewoners even langs kwamen om de teams aan te moedigen.

Tekst: Ellen de Ridder