Feest in huize Hoornstra

GOINGARIJP - Het echtpaar Hoornstra-Bosma vierde 5 juli hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Fred Veenstra feliciteerde hen met dit heuglijk feit.

Jan Hoornstra (81) en Ymie Bosma (81) trouwden 60 jaar geleden in de voormalige gemeente Utingeradeel. Het jaar daarvoor schaatste Jan trouwens nog de Elfstedentocht, waar hij -terecht- nog steeds heel trots op is.

Jan en Ymie leerden elkaar 71 jaar geleden kennen op school in Terkaple. Na hun huwelijk runden zij daar dorpshuis 't Centrum. Voor Jan was dit wel pittig omdat hij in die tijd ook nog voor de boer werkte en dus elke ochtend vroeg moest opstaan. Zo'n 51 jaar geleden werden er in Goïngarijp nieuwe huizen gebouwd. Dat leek Jan en Ymie een mooi plekje om naartoe te verhuizen met hun inmiddels 3 dochters. Zo redden zij en passant ook nog het schooltje daar, dat in die tijd kampte met een leerlingentekort. Enige tijd later werd er nog een zoon geboren.

Jan werkte inmiddels bij Timmerbedrijf Riemersma en toen die ermee stopte, ging Jan bij DE aan de slag. Daar heeft hij tot zijn pensioen gewerkt. Ymie zorgde thuis voor hun 4 kinderen en het huishouden. Ook maakte zij de school schoon en verkocht ijsco's aan huis.

Het stel woont nog steeds op datzelfde stekje in Goïngarijp en redden zich samen nog redelijk goed. Jan mag graag kaarten en beide houden van lezen en 'lekker ite'. Een gevleugelde uitspraak van Jan is ‘Doch mar gewoan dan dochst al gek genôch’.