Joure behoudt zijn juwelier

JOURE - Begin dit jaar gaf juwelier Dikland te kennen het rustiger aan te willen doen. Zij begonnen met een grote opheffingsuitverkoop. Leek aanvankelijk de kans op voortbestaan van de juwelierszaak niet vanzelfsprekend, gedurende het voorjaar bleek toch belangstelling van meerdere vakgenoten. Inmiddels heeft dit tot de voortzetting van de juwelierszaak aan de Midstraat door juwelier Arie de Koning uit Balk.

‘Naast het feit, dat we heel graag onze inspanningen van de afgelopen jaren voortgezet zien met een opvolging, krijgt Joure als aantrekkelijke winkelgebied met deze overname een nieuwe impuls’, zegt het echtpaar Dikland. De overname van het bestaande personeel had een hoge prioriteit. ‘Gelukkig begrijpt de familie De Koning het belang van goed personeel, dat vele jaren mede ons succes heeft bepaald’. Zij zullen de garantie zijn van een soepele en betrouwbare overgang naar de nieuwe situatie. Naast het verschijnen van een aantal nieuwe merken staat zoon Remco garant voor nieuwe initiatieven via de digitale snelweg middels een webshop en communicatie via Twitter en Facebook.

Op verzoek van de nieuwe eigenaren is de overname per 17 juli een feit. Na slechts één dag van hergroeperen gaan zij met nieuw elan de zaak op woensdag 19 juli voortzetten. De zaak in Balk blijft gewoon open, zodat een zeer grote regio bediend gaat worden.

De laatste drie dagen van Piet en Thea (13, 14 en 15 juli) als eigenaren van juwelier Dikland worden gevierd met topkortingen: de juwelier biedt tien procent extra korting op de uitverkoopprijzen. ‘Dus net stinne en foar de lêste kear der hinne.’