Vrijspraak van seksueel misbruiken pleegzoon

LEEUWARDEN - Een 62-jarige inwoner van de Fryske Marren is donderdag wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van het seksueel misbruiken van zijn pleegzoon. De man stond twee weken geleden terecht omdat hij eind jaren '80, begin jaren '90 zijn minderjarige pleegzoon jarenlang zou hebben misbruikt.

De pleegzoon kwam in het gezin toen hij zes jaar oud was. Hij had bij de politie verklaard dat zijn pleegvader vrijwel vanaf het begin seksuele handelingen bij hem had verricht. De man zou daarin steeds verder zijn gegaan. De verdachte ontkende, hij zou de pleegzoon wel bepaalde dingen hebben voorgedaan -bijvoorbeeld hoe hij moest masturberen-, maar hij zou de jongen niet hebben misbruikt.

Er zouden wel seksuele contacten tussen de twee zijn geweest, maar dat zou pas zijn gebeurd toen de pleegzoon meerderjarig was. De rechtbank kwam tot de conclusie dat onvoldoende duidelijk is geworden wanneer het misbruik is begonnen en of de pleegzoon vergaande seksuele handelingen heeft moeten ondergaan. De verdachte werd vrijgesproken.