Agenda | The Ultimate Men’s Fair

Joure - Het jaar 2017 is hét dat The Ultimate Men’s Fair terugkomt in Joure. Onder aanvoering van een nieuwe, jongere organisatie wordt Park Heremastate het decor van de grootste mancave van het noorden.

Een mancave staat synoniem voor ontspanning en vermaak. En mannen: dat is precies wat de organisatie op zaterdag 22 juli in petto heeft. Sportieve mannen kunnen actief meedoen op het Mountainbike parcours, of deelnemen aan de Iepenloft Fitness challenge. De technische man kan zijn hart ophalen op de fair waar diverse bedrijven de nieuwe innovaties laten zien en informatie geven informatie over lassen, slopen en alles wat ermee te maken heeft. En natuurlijk beschikt de mancave over een heus wagenpark: diverse vrachwagens, luxe wagens, offroad voertuigen en technische machines worden tentoongesteld.

Ronkende kettingzagen en rondvliegende houtspaanders: ruige mannen kunnen pas echt hun hart ophalen. Tijdens de Ultimate Men's Fair worden diverse demonstraties in de Stihl Timbersports Series georganiseerd. Dat is een internationale competitie houthakken. Deze sport heeft haar wortels in Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en de VS. Om uit te zoeken wie de beste houthakker van het dorp was, vonden er van oudsher al wedstrijden plaats. Uit die krachtmetingen is in de loop der jaren een professionele competitie op hoog sportief niveau gegroeid.

Naast de Stihl Timbersports Series is er van alles te doen, te zien en te beleven: Bekijk Joure van boven in een spectaculaire helikoptervlucht (tickets kunnen via de website worden besteld). Wie zich wil uitleven kan terecht in de sloopkamer. Alles in deze kamer kan en mag worden gesloopt.

Van al die inspanningen en activiteiten krijg je natuurlijk honger. En dus is er ook aan de hongerige man gedacht. De mancave is van alle gemakken voorzien. Mannen wanen zich op 22 juli in het walhalla van de Jouster horeca: the Taste of Joure. Een 15-tal horecabedrijven uit Joure presenteert zich op een horecaplein met de meest uiteenlopende proeverijen van drankjes en hapjes. Gedurende de dag zijn er diverse artiesten. De horeca knalt in de avond door met Topband Stageline en veel gezelligheid.