‘Meest sociale student’

JOURE - Trotse VMBO gediplomeerde Wouter van Rijs, aan de Maritieme Academie Harlingen, kreeg tijdens de diploma uitreiking op 14 juli naast zijn diploma de Nautilus prijs ‘Meest Sociale Student’ uitgereikt.

Nautilus communicatie adviseur Hans Walthie, die de prijs uitreikte aan de 17-jarige inwoner van Joure, stelde in zijn toelichtende speech: ‘Wouter is een jongen die heeft bewezen organisatorisch vaardig te zijn. Veelvuldig organiseerde hij een competitie van het één of ander en wist meestal de hele klas met zich mee te krijgen. Hiermee heeft Wouter veelvuldig bijgedragen aan een structureel goede (soms te goede) sfeer in de klas. Tevens was Wouter nooit te beroerd zijn medeleerlingen bij wat dan ook te helpen en ondersteunen. Al met al een terechte winnaar van de Nautilus prijs ‘Meest Sociale Student’.

De prijswinnaar gaf in zijn dankwoord aan ‘trots en verrast te zijn’. Wouter: ‘Ik vind ‘sociaal bezig zijn’ met elkaar heel belangrijk. Zowel hier op school als ook als je met elkaar vaart. Dat bevordert bovendien de sfeer en daardoor ga je ook nog eens beter presteren. Dat hebben onderzoeken uitgewezen trouwens.’ Varen zit hem in het bloed. Zowel zijn opa als zijn oom voeren voor de Holland Amerika Lijn. ‘Zelf trek ik meer naar varen op een vrachtschip. Het lijkt me mooi om later als stuurman of machinist mijn ding te doen.’

In totaal kregen 49 leerlingen het diploma. Directeur Arjen Mintjes en Harlinger wethouder Hein Kuiken gaven beiden aan ‘zeer trots’ te zijn op het feit dat nu al voor de vierde keer op rij alle leerlingen waren geslaagd. Maar liefst 25 leerlingen gaven aan verder door te willen stromen naar MBO Binnenvaart en 16 naar MBO Zeevaart aan de Harlinger Academie.