Jelsma kijkt positief terug op ballonfeesten 2.0

JOURE - Het nieuwe concept is uitermate goed aangeslagen volgens de voorzitter van de Friese Ballonfeesten Wiebe Jelsma. Zowel de bezoekers als gemeente en de gasten van de vip-tent hebben volgens hem positief gereageerd op de aanpassingen.

De Nutsbaan was dit jaar in twee delen opgesplitst: op het ene gedeelte een foodtruck festival met markt en een kermis en op het andere gedeelte ruimte voor het opstijgen van de ballonnen. De voorzitter kijkt terug op een geslaagde editie van het Jouster feest. ‘We hebben de goede weg te pakken’, zegt hij. ‘Natuurlijk zijn er altijd wel puntjes, wat fine-tuning.’ Zo kon de markt beter op een andere plek en het podium kwam niet helemaal tot zijn recht.

’Op woensdag en zondag hebben we de beste dagen gedraaid’, zegt Jelsma. ‘De mensen hadden ruimte om te zitten en dat deden ze ook. Zelfs met de regen op zaterdag. Daar waren wij zelf ook verbaasd over. De band Straight on Stage had nog flink wat publiek. Op zondag hebben we het letterlijk en figuurlijk afgesloten met een knal.’

Over de omzet en de bezoekersaantallen weet Jelsma niets te zeggen. De exacte cijfers volgen in het najaar.