Gerbrich de Boer Fries kampioen springen

ROTSTERHAULE - Gerbrich de Boer uit Rosterhaule is Fries kampioen springen geworden met Nielans's Lynn. Ze kwam uit voor PSV 't Haskelan.

Lange tijd was onzeker of deze combinatie wel van start kon gaan op de Friese kampioenschappen. Na een blessure opgelopen te hebben in mei, konden ze een paar dagen van tevoren pas weer beginnen met springen. Echter, vrijdag 11 augustus in Harich ging alles foutloos en snel en zo werd Gerbrich met Nieland’s Lynn kampioen in de klasse L categorie C. Ook Anna de Boer van PSV 't Haskelan reed met Just Nicky in de prijzen. In de druk bezette klasse B categorie D/E pakte ze de achtste prijs. Gerbrich de Boer en Jorrit Alta mogen Friesland vertegenwoordigen op het Nederlands kampioenschap in Ermelo.

Zaterdag was het de beurt aan de paarden. Janine de Koning reed naar een erg knappe zesde prijs in de klasse L waar bijna vijftig combinaties van start gingen. Jorrit Martijn Alta kwam in de klasse M uit met twee paarden uit, waarbij hij met beide prijs had. Met Comtesse B werd hij knap derde en met Gentle mr vdm behaalde hij ook nog een zevende prijs.

Ook de dressuur mannen van PSV 't Haskelan hebben super resultaten neergezet zaterdag. Benjamin Bakker won de 6e prijs in de klasse Z1 met Beau Didly. Ludo van der Weide werd vijfde in de klasse M1 met Le Noir Birkemose. Ook deze heren mogen Friesland vertegenwoordigen op het NK.