Kids aan de slag in ‘krantenbedrijf’

Joure - Simmerwike in Museum Joure, ontdekken en vooral zelf doen In de laatste week van de zomervakantie is het tijd voor de Bjusterbaarlike Simmerwike.

Acht Friese musea staan de hele week in het teken van techniek, natuur en wetenschap, van doen en ontdekken. Het programma van de Bjusterbaarlike Simmerwike duurt van 29 augustus tot en met 1 september. Iedere dag zijn er activiteiten tussen 13.30 en 16.30 uur.

Speciaal voor de Simmerwike is de educatieruimte omgetoverd tot een echt ‘krantenbedrijf’. Als een echte journalist maak je je eigen vakantiekrant. Met ‘hard nieuws’, maar ook herinneringen, een horoscoop, een strip, bedenk het maar! De teksten type je natuurlijk op ouderwetse typemachines en de krant wordt gedrukt op een echt ouderwets stencilapparaat.

Klaar met de krant? Er is tijdens de Bjusterbaarlike Simmerwike natuurlijk nog veel meer te doen. Ontdek het museum met onze doebladen van het programma Oan it wurk!, maak je eigen theezakje, maal de koffie en schommel in de tuin op de kunstige schommels.

Tijdens de Bjusterbaarlike Simmerwike zijn de entreeprijzen € 3,50 voor kinderen en € 6,50 voor volwassenen, inclusief een kopje koffie of thee of een glas ranja. Voor materiaal voor de vakantiekrant wordt een extra bijdrage gevraagd van € 1,50. Alle info over het programma vind je ook op de website www.museumjoure.nl, www.museum.frl, Facebookpagina’s ‘De bjusterbaarlike Simmerwike’ en Museum Joure.