Open dag Hippisch Centrum Stal Sibma in Rottum

ROTTUM - Hippisch Centrum Stal Sibma in Rottum houdt zaterdag 2 september haar jaarlijkse open dag in haar vernieuwde accommodatie. Ook dit keer is er weer een bomvol gevarieerd programma met voor iedereen wat wils.

Niemand minder dan Jesse Drent en Eva Roemaat van het bekende showteam Nalanta komen een boeiende demonstratie vrijheidsdressuur verzorgen. Natuurlijk mogen de zwarte Friese paarden niet ontbreken tijdens de open dag bij Stal Sibma. Inspecteur van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek Sabien Zwaga legt uit waar een Fries paard in de keuringsbaan op wordt beoordeeld en Piet Sibma gaat zelf laten zien hoe je een paard op zijn best presenteert.

Ook zijn er carrousseldemonstraties met onder andere een Fries viertal. Grand Prix amazone Mellanie Welles gaat een kur op muziek verzorgen op Grand Prix niveau met haar paard Horses2Fly Zander. Bijzonder dit jaar is dat Stal Sibma afscheid gaat nemen van drie van haar trouwste lespaarden. Zij gaan officieel met pensioen. Twee van hen zullen bij Stichting ‘Het Oude Manegepaard in Friesland’ van hun oude dag gaan genieten. Hieraan wordt tijdens de open dag extra aandacht geschonken. Ook dit jaar kunnen de kleinere bezoekers ponyrijden of een heuse glittertattoo laten zetten. Het volledige programma en meer informatie is te vinden op www.stalsibma.nl