Bruidspaar rijdt door Joure in ‘eendenlimo’

JOURE - Jeroen Luhoff en Marije Wiersma hadden wel een heel bijzondere trouwauto toen ze vrijdag trouwden in Joure: een eendenlimousine.

De chauffeur, een vriend van de bruidegom, heeft in 2010 een Citroën 2cv6, oftewel een lelijke eend, gekocht van een liefhebber. De auto, bouwjaar 1983, stond in een schuur tot de vriend van het bruidspaar hem kocht.

De man heeft de auto inmiddels al wat jaren in bezit. Hij besloot er eigenhandig een grotere auto van te maken. Hij heeft de Citroën verlengd met de voor- en achterdeur van een andere eend. Verder is de auto voorzien van een open dak.

Verder is de auto thermisch verzinkt. De gepimpte bolide is daarmee een opvallend voertuig geworden. In september 2016 is de wagen volledig goedgekeurd door de RDW, en mag de auto dus gewoon de weg op. De auto wordt nu als gezinsauto gebruikt, maar voor Jeroen en Marije was het voor één dag een trouwauto.

Overigens heeft de ‘eendenlimousine’ nog het originele motorblok. Komend jaar wordt deze vervangen door een BMW-motorfietsblok.