Friese bruggen ‘pimpen’ met foto’s en kunstwerken

JOURE - Mensen die hun foto, kunstwerk of tekst in 2018 onder een Friese brug willen terugzien, kunnen nog tot 1 oktober 2017 hun inzendig voor het project BRUG/BREGE/BRIDGE insturen.

Met BRUG / BREGE / BRIDGE is wachten voor de openstaande brug niet langer een frustratie, maar een belevenis. En voor professionele en amateurkunstenaars in Fryslân is dit de kans op een expositie eerste rang.

Symbolisch verbindt de brug natuur, cultuur historie en het water. Het thema van de wedstrijd die de Friese Milieu Federatie hiervoor uitschrijft is dan ook ‘verbinding’.

Op de website van de Friese Milieu Federatie, www.friesemilieufederatie.nl, kunnen belangstellenden alles over deze wedstrijd lezen. Tot 1 oktober 2017 kan iedereen zijn of haar kunst insturen. Een vakjury zal de mooiste en meest bijzondere werken selecteren. Deze werken komen in 2018 onder de geselecteerde bruggen te hangen.

Van april tot en met september 2018 kunnen inwoners van Fryslân en (water)toeristen genieten van de beelden en teksten op open bruggen.