Manege ’t Haske klaar voor ‘Jumping ’t Haskelân’

ROTSTERHAULE - Paardensportverening ’t Haskelân organiseert op 22 en 23 september wederom het concours ‘Jumping ’t Haskelân’. Het evenement vindt ook dit jaar plaats op het buitenterrein van manege ’t Haske aan de Kadijk te Rotsterhaule.

Op vrijdagmiddag wordt er gestart met de paarden klasse BB (laag en hoog). Daarna is het de beurt aan de klasse B. Zij mogen eventueel twee keer starten. De dag wordt afgesloten met de klasse L. Op dit middag- en avondprogramma komen veelal ruiters en amazones met jonge paarden af. Tijdens deze laatste buitenwedstrijd van het seizoen kunnen deze jonge paarden nog heel veel ervaring opdoen. In de springpiste staan eigen, mooi ontworpen hindernissen en daarnaast is het terrein rijk aangekleed. Jonge paarden doen hier dus veel ervaring op.

Op zaterdagochtend wordt het programma vervolgd door de jongste deelnemers in de klasse BB en daarna komen alle andere klassen aanbod. Tijdens het middagprogramma, waar de klasses L tot en met ZZ worden verreden, komen veel bekende namen uit de regio en ver daar buiten naar manege ’t Haske.

Ook dit jaar hebben de sponsoren er voor gezorgd dat er weer een goed gevulde prijzenpot is en er zijn vele extra prijzen te winnen. Vanaf vrijdagmiddag 15.00 uur is het terrein aan de Kadijk open, de toegang is vrij.