Weerbaar Joure wint nipt

ZUIDHORN - Zunobri – Joure

Zuidhorn Engelengeduld moet coach Wiebren Holtrop hebben gehad afgelopen zaterdag. Echt alles liep verkeerd aan het begin van de eerste helft. Slordig en te gehaast werd er gespeeld, Joure keek daardoor tegen een serieuze achterstand aan. Toch wist Joure onder de bezielende leiding van de coach de weg omhoog te vinden. Het resulteerde in een grote voorsprong halverwege de tweede helft. Aan het eind van de wedstrijd werd het toch weer ongemeend spannend.

Echt lekker liep het bij Joure niet in het begin, binnen een korte tijd stond er al 6-2 op het scorebord. Rustig kwam de Jouster machine echter op toeren en werd de achterstand, vooral door de verdiensten van de dames, omgebogen in een voorsprong. In goed uitgespeelde aanvallen wisten alle vier de dames één, twee of zelfs driemaal de korf te vinden. Sierd van der Goot en Esther Dijkstra maakten de laatste twee van de eerste helft. De thee werd hierna gedronken met een 10 - 14 voorsprong.

Eigenlijk leek de wedstrijd een gelopen race na drie opeenvolgende goals van de Jouster heren, begin tweede helft. Behalve voor de thuisploeg: hernieuwde energie bracht hun vijf goals van afstand en de marge werd beduidend kleiner. Echt reden voor paniek was er nog niet, want het gat kon steeds op twee goals worden gehouden. Joure bracht de laatste minuten echter Schutterend door, waardoor Zunobri zelfs de 20 - 21 nog kon maken. Daar bleef het gelukkig bij.

Technisch speelden de Jousters misschien niet altijd even goed, maar strijdend compenseerden ze veel. Eindelijk zijn er de eerste punten en volgende week zaterdag probeert de ploeg dit een goed vervolg te geven. Dan speelt Joure thuis om 15.30 uur tegen WIK uit Damwoude.