Grutte Bear zevende tijdens race in Londen

LONDEN - De Grutte Bear uit Joure nam afgelopen zaterdag deel aan The Great River Race London. Dit is één van de grootste roeiwedstrijden in Europa. De Grutte Bear werd zevende.

The Great River Race is een roeiwedstrijd van bijna 35 kilometer op de Theems. Tijdens de race worden in totaal 28 bruggen gepasseerd, waaronder de Tower Bridge en London Bridge. In totaal namen meer dan 330 boten deel aan de race. De diversiteit aan boten was groot qua gewicht, lengte, aantal roeiers en doelstelling.

De Grutte Bear had als startnummer 107. Om te kunnen winnen betekende dit 106 boten inhalen en niet ingehaald worden door 226 boten.

Aangevoerd door de sterke stroming van de rivier de Theems ging de Grutte Bear hard van start. De ene naar de andere sloep werd met hoge snelheid ingehaald. Al snel had de Grutte Bear minimaal vijftig boten achter zich gelaten en waren ze nog niet ingehaald.

Dit ging lange tijd zo door en na ruim twee uren roeien lagen er nog slechts enkele boten voor de Grutte Bear. Onder aanmoediging van de meegereisde supporters zette de Grutte Bear alles op alles om de laatste boten nog in te halen.

Ze wisten wel in te lopen op de concurrenten maar dit was net niet genoeg. Vlak voor de finish werden ze ook nog ingehaald door een paar snelle boten. Moegestreden maar met een voldaan gevoel kwam de Grutte Bear op enkele minuten van de winnaar als zevende over de finish.

Aanstaande zaterdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Deze vindt plaats op het Veerse meer in Zeeland. Bij een goed resultaat kan de Grutte Bear daar Nederlands kampioen worden.