Joure wint derby in en tegen Lemmer

JOURE - Nadat de derby van de Fryske Marren een jaar niet gespeeld was, trad Joure afgelopen zaterdag weer tegen de korfballers van Lemmer aan. Waar in het verleden meerdere malen sprake was van een heroïsche wedstrijd, was daar ditmaal geen sprake van. Alleen de eerste helft kon Lemmer de bezoekers nog bijblijven, daarna liep Joure uit naar een ruime voorsprong.

De Jousters hadden uit beide verliespartijen dit seizoen een belangrijke les geleerd, het aantal tegendoelpunten moest drastisch verlaagd worden. Tegen Lemmer slaagde de ploeg hier de eerste helft niet in. Joure kwam wel op voorsprong maar wist het gat nooit groter dan drie doelpunten te maken. Van afstand was Joure scherp, maar zaten de Lemsters er verdedigend goed bij. De korte kansen werden daarnaast massaal gemist en Lemmer rook haar kans schoon. Tot frustratie van de Jousters was het verschil bij rust daarom maar twee doelpunten, 8-10.

Na de rust veranderde er aan het spelbeeld weinig aan Jouster zijde. Lemmer tapte echter uit een ander vaatje, ze voerden de druk nog verder op en dit leidde tot veel fouten bij de bezoekers. Nadat een Lemster wissel ook nog het verschil op één gebracht had, bleek dit het startsein om het Jouster gaspedaal in te drukken. Kim Vrieseling en Marc Vrieseling wisten belangrijke goals te maken en Joure heerste in het veld. Ook in het andere vak werden goede combinaties met doelpunten bekroond, Martijn van Dijk wist hier met een drietal goals het verschil op zes te zetten. Ook Lemmer wist na een lange droogte de korf weer te vinden maar het kwaad was al geschied. De Jousters konden de wedstrijd rustig uitspelen en wonnen uiteindelijk met 14-19.

Twee keer winst en tweemaal verlies is de stand na vier wedstrijden. De drie resterende wedstrijden dit veldseizoen zijn tevens zeer cruciaal. De eerstkomende wedstrijd is zaterdag 30 september, thuis tegen Veenwouden om half 4. Daarna volgen nog de koploper uit Mantgum en het lastige Deinum.