Goingarijp hangt vlag uit

GOINGARIJP - In Goingarijp ging dit weekend de vlag uit: het Plaatselijk Belang vierde het honderdjarig bestaan. Het Plaatselijk Belang is op 21 september 1917 met doel om het woon- en leefklimaat te bevorderen. Nog steeds is dat de doelstelling van deze belangenbehartigers.

Lichtpunten langs de smalle wegen, het verbeteren van de draaibruggen in het dorp, het asfalteren van de omliggende wegen stonden toen op de agenda. Aan de vasthoudendheid van de toenmalige bestuurders is het eveneens te danken dat er in Goingarijp gas en waterleiding kwam.

Later werd de strijd voor het behoud van de school een belangrijk onderwerp. Een strijd die uiteindelijk werd verloren. Met het opheffen van de school is ook de dorpsruimte verdwenen. Het Plaatselijk Belang is ervan overtuigd dat de unieke locatie van het dorp wel blijft bestaan. Direct gelegen aan de Goingarijpster Poelen en het aansluitende Sneekermeer midden in het Friese merengebied, De drie laatste uitbreidingen zijn aan het water gesitueerd.

Goingarijp is een dorp met verder weinig voorzieningen, maar het is een zeer levendig dorp. Regelmatig worden er activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Het 100 jarig bestaan van Plaatselijk Belang zal gedurende de maanden september tot en met december gevierd worden met een aantal activiteiten. Op 23 september is het jubileum gevierd met een lawaai-optocht, een receptie, optreden van het gelegenheidskoor, een dorpsbarbecue en een feest in de Bloemerstee.

Peter van Vliet heeft twee filmpje van het oude Goingarijp. Bekijk deze door op de onderstaande linkjes te klikken. https://1drv.ms/v/s!AuHY-39Id1tiw0bgUGSHHce_fhBu https://1drv.ms/v/s!AuHY-39Id1tiw0XX4bR4TWY4eyf4