Wederom overwinning Jouster korfballers

JOURE - Met Joustermerke wedstrijden spelen, dit lijkt voor buitenstaanders misschien een lastige opgave, maar het gaat de Jousters vaak verrassend goed af. Ditmaal moest het tegen Veenwouden gebeuren. De bezoekers waren de hekkensluiter met nul punten uit vier duels. De enige tegenstander vandaag was overschatting en Joure was gelukkig op tijd bij de les om de overwinning te behalen.

De Jousters knalden uit de startblokken, ondanks weer en wind lag de bal binnen drie aanvallen al drie keer in de korf. Nadat Veenwouden de eerste goal mocht maken en Joure op 4-1 kwam, liep het opeens wat minder bij de thuisploeg. De ploeg uit Veenwouden vond de aansluiting en wist op 4-4 te komen. Uiterst moeizaam kwam Joure wederom op voorsprong. Het korfballen ging niet van harte en langzaam kropen de minuten weg. De Jousters konden nog wel een gaatje van twee pakken maar het speelde te vaak tegen zichzelf. Met 8-6 werd er gerust, en waar het weer er niet beter op werd na de pauze, was het spel de 2e helft wel zonniger geworden.

De Jousters wisten makkelijker aan te vallen en Sierd van der Goot was de ultieme belichaming hiervan, de teller stokte bij hem pas toen hij zijn zevende goal gemaakt had. Ook het andere vak kwam beter in de wedstrijd en Joure liep zo uit naar een voorsprong van vier goals. Veenwouden bleef hierna strijden voor wat het waard was, maar Joure bleek in de afronding toch een zuiverder te zijn. Een moeizame maar verdiende 16-13 overwinning werd er uiteindelijk behaald.

Komende week komt de koploper uit Mantgum, WWC op bezoek. Om half 4 vangt deze wedstrijd aan op het Jouster sportcomplex aan de Hoge Zomerdijk.

Tekst: Martijn van Dijk