Sponsoractie levert 900 euro op voor 'Tovertafel' Vegelin State

JOURE - Rotaryclub Joure heeft tijdens de Agrarische Schouw opnieuw oliebollen gebakken voor het goede doel. De opbrengst gaat dit jaar naar Vegelin State, als bijdrage voor de aanschaf van een Tovertafel.

De leden van Rotaryclub Joure verkopen jaarlijks oliebollen voor het goede doel. Op de Agrarische Schouw, tijdens de Jouster Merke, worden de bollen zowel zelf gebakken als verkocht. Het gekozen doel dit jaar is een bijdrage aan de aanschaf van een Tovertafel voor Vegelin State in Joure.

Een Tovertafel is een speelse zorginnovatie die ouderen en mensen met dementie met elkaar en hun omgeving verbindt en bewegen stimuleert. Het is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven de eettafel van de zorginstelling bijvoorbeeld. Hierin zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, luidspreker en processor waarmee spellen op tafel worden geprojecteerd. De kleurrijke projecties reageren op hand- en armbewegingen. Zo kunnen de bewoners zelf spelen met het licht.

De opbrengst van de verkoop van de oliebollen bedroeg dit jaar maar liefst € 900. Dit is door de club naar boven afgerond. Recent is een bedrag van € 1000 aan Vegelin State overhandigd.