Joure delft onderspit tegen koploper

JOURE - Joure ontving zaterdag de koploper WWC uit Mantgum & Wiuwert. De verschillen bovenin waren klein, Joure had tweemaal verloren en WWC één keer. Die verliespartij was zeer recent, namelijk woensdag vier oktober. Dat het een incident was, bleek tegen Joure. Na een sterke eerste helft, wist het de tweede helft gemakkelijk voorsprong vast te houden.

Nadat WWC de eerste goal liet aantekenen, was het Joure dat met twee goals de voorsprong pakte. Het was echter wel de enige voorsprong van de wedstrijd. De bezoekers kwamen namelijk vlot weer op voorsprong. Jacco Minkes wist het gat tot één te verkleinen, maar hierna ging het gas vol open en stond het al snel 3-7. Via Esther Dijkstra en Martijn van Dijk kwam Joure wederom iets dichterbij maar WWC bleek moeilijk van zijn stuk te brengen. Enkele minuten later was de achterstand namelijk weer naar vier opgelopen. Jeanine de Leeuw wist vlak voor rust nog een afstandsschot te scoren, maar na wederom een goal van WWC, werd de rust met een 7-11 stand opgezocht.

In de tweede helft leek de thuisploeg van de regen in de drup te belanden. WWC wist namelijk een voorsprong van zeven goals te pakken. Maar Joure bleek weerbaar, het lek uit de eerste helft leek eindelijk boven. Vlotte acties volgden elkaar op en brachten de Jousters naar een 14-17 stand. De vreugde bleek echter van korte duur toen WWC ook weer mee begon te scoren. Nog één keer kwam Joure op drie verschil door Jeanine de Leeuw, maar de opleving kwam te laat. Uiteindelijk verloor Joure na een sterke tweede helft toch nog van WWC.

De Jousters hebben nog één wedstrijd te gaan, zaterdag 14 oktober staat er een uitwedstrijd tegen Spannum op het programma.

Martijn van Dijk