Charme van Joure op nationale televisie

JOURE - Het televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert Joure. Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Joure. Kijk woensdag 11 oktober naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Joure om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale gewoonten en gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

In het Joure gaat Mirjam op zoek naar geloof, hoop en liefde. De inwoners noemen zichzelf Jousters. Mirjam maakt kennis met de Vlecke met een kersverse inwoner, een Engelsman. Hij laat haar zien waarom hij verliefd op werd op deze plaats toen hij er vier maanden geleden kwam wonen. Naast de nieuwkomer ontmoet ze ook een èchte Jouster: Ynte ‘Solex’ Kuindersma, een Solexverzamelaar met nóg een bijzondere passie. En het programma is getuige van een bruiloft die helemaal in de stijl van 1800 staat, vol met Friese Folklore: Boer Sjoerd Miedema ontmoette de liefde van zijn leven al op jonge leeftijd, maar verloor haar uit het oog. Is zij diegene met wie hij vandaag trouwt?

Naast Joure, zijn ook de plaatsen IJsselstein, Alkmaar en Wijk bij Duurstede deze week te zien in ‘Geloof en een Hoop Liefde’.

Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staan de plaatsen IJsselstein, Wijk bij Duurstede, Alkmaar en Joure van ‘Geloof en een Hoop Liefde’ deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk voor meer informatie: eo.nl/ghl.