Stoomcursus van Tresoar in bibliotheek Joure

JOURE - Hoe zit het eigenlijk met de Friese Vrijheid? Wanneer was ook alweer de Slag bij Warns? Waar komt de naam “’ Joure” vandaan? Wie was Douwe Egberts? Wat voor pareltjes uit de geschiedenis en cultuur geven kleur aan uw dorp of streek?

Op 20 oktober, van 19.00 tot 20.30 uur, komt Tresoar op bezoek in Bibliotheek Joure met een gratis stoomcursus Klaar voor LF2018. Op een luchtige manier worden belangstellenden bijgepraat over de geschiedenis van Fryslân en van de plaats en streek waarin zij wonen. Na afloop van de cursus bent u klaar om de LF2018-gasten te woord te staan en verder te helpen. Tresoar verzamelt met u bijzonderheden om het verhaal van Friesland te vertellen.

Veel van de gasten die naar Friesland komen tijdens LF2018, willen de rijke Friese geschiedenis van stad en platteland opsnuiven. Het kunnen cultuurtoeristen zijn, maar het kunnen ook familieleden van Friese emigranten die op zoek zijn naar hun ‘roots’. Wie op 20 oktober verhinderd is, kan een week later, op 27 oktober, terecht in Bibliotheek Balk voor dezelfde cursus.

De toegang is gratis, aanmelden kan aan de balie in de bibliotheek van uw keuze of via www.bibliothekenmarenfean.nl/DFM-activiteiten