Repair Café Joure viert feest

Joure - Het is feest bij Repair Café in Joure op vrijdag 20 oktober. Dan wordt er met koffie en door de vrijwilligers zelfgemaakt gebak gevierd dat het Repair Café acht jaar bestaat.

Het initiatief is in 2009 genomen door Martine Postma. Inmiddels is het concept wereldwijd overgenomen en is het een Internationaal gebeuren geworden. Behalve in Nederland zijn er ook Repair Cafés in België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in tientallen andere landen verspreid over de hele wereld. De Repair Café’s zijn zelfs doorgedrongen tot India en Japan en het aantal is inmiddels gegroeid tot 1200.

Van 14 tot en met 22 oktober 2017 is het Internationale Repaircafé Week. Wereldwijd organiseren vrijwilligers in die week feestelijke bijeenkomsten. In Joure dus ook. Iedereen is van harte welkom om dit heuglijke feit met de vrijwilligers van Repair Café Joure mee te vieren.

Natuurlijk kunt u dan ook uw kapotte spullen meenemen en wordt er weer samen met u gekeken of deze spullen een tweede leven gegeven kunnen worden. De vrijwilligers zijn op vele gebieden vakkundig, van electrische/huishoudelijke apparaten repareren tot herstellen van defecten in kleding en ander textiel. Zelfs kleine computerproblemen kunnen vaak worden opgelost. Mochten de vrijwilligers de reparatie zelf niet kunnen uitvoeren, dan zullen zij een advies geven over wat u er het beste mee kunt doen. Een kleine vergoeding voor de hulp wordt op prijs gesteld, zodat het Repaircafé draaiende gehouden kan worden. Het Repaircafé is vooral bedoeld om duurzaamheid te bevorderen en werkt met het motto weggooien? Mooi niet.

Heeft u niets te repareren? Loop ook dan eens binnen voor inspiratie, een praatje en een kopje koffie. Iedere derde vrijdag van de maand kunt u hier van 19.00 tot 21.00 uur terecht met uw kapotte spullen. Het Repaircafé vindt plaats in het gebouw van Miks welzijn aan de Brugstraat 1 in Joure.