Opnieuw verlies voor Jouster korfballers

JOURE - Na het verlies vorige week tegen koploper WWC, ging Joure ditmaal naar de nummer twee op de ranglijst: Spannum. Onder lastige omstandigheden, veel wind en een ontzettend slecht veld, liet Joure het de eerste helft volledig liggen. Er werden maar vier doelpunten gescoord en dit kon in de tweede helft niet meer gerepareerd worden.

De Jousters kwamen de wedstrijd nog wel op voorsprong, maar het was Spannum dat veel beter met de omstandigheden om kon gaan. Door de harde wind werd Joure naar een hoek van het veld gedreven. De aanvallen waren hierdoor te geforceerd en onzuiver. Spannum scoorde ondertussen gretig door en had na een helft al een ruime voorsprong te pakken, 11-4.

In de tweede helft werd er gevarieerder aangevallen door de bezoekers en dit leidde tot veel meer doelpunten, vooral van afstand. De druk bij Spannum was er echter al even af, zij consolideerden hun voorsprong en hoefden zich niet meer druk te maken om de winst. Joure wist de tweede helft nog zevenmaal te scoren en verloor de wedstrijd uiteindelijk met 17-11.

Een terecht verlies voor de Jousters die nu de een plaats in de middenmoot innemen. Het gat naar de onderste plaats is zes punten en ditzelfde geld voor de bovenste plek. Deze wordt gedeeld door drie ploegen die allen 12 punten hebben. De tweede helft van het veldseizoen belooft dus zeer spannend te worden, alleen is de rol van Joure wel zo goed als uitgespeeld. Dit was tevens de laatste wedstrijd op het veld. De Jousters spelen op 8 november hun eerste wedstrijd in de zaal.

Tekst: Martijn van Dijk