Agenda | Abstracte kunst van Kirsten Smink

JOURE - Recent is Kirsten Smink haar studie Culturele antropologie gestart. Naast haar studie schildert zij met enthousiasme. Haar werk is te zien in de Bibliotheek in Joure van 16 oktober 2017 tot en met 11 februari 2018. De expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur.

Schilderen wilde de jeugdige Kirsten Smink graag. Toen het schilderen van portretten en landschappen niet de richting bleek die bij haar paste, besloot Kirsten het over een andere boeg te gooien. Zij kocht een groot doek, deed acrylverf op een palet, sorteerde een aantal kwasten en koos een heel andere richting. Haar techniek is al werkend met verfspatten tot een compositie te komen. Duidelijk is dat zij met abstracte kunst de juiste keus heeft gemaakt.

Sindsdien is Kirsten gaan experimenteren. Kleine subtiele veranderingen en nieuwe toepassingen. Ondertussen beweegt zij zich ongeveer een jaar op het kunstenaarspad en de ontwikkelingen zijn duidelijk zichtbaar. Kirsten Smink hoopt met deze expositie anderen te laten zien dat ook abstract werk een kunstuiting is. ‘Mijn werk kan door niemand worden nagemaakt’, aldus Kirsten, ‘dat vind ik het mooie aan abstracte kunst. Ieder werk, iedere verfspat is uniek.’