Werken met de elektronische overheid in Bibliotheek Joure

JOURE - Cursus van Digisterker geeft zelfvertrouwen bij het gebruik van DIGID en overheidswebsites. Bibliotheek Joure gaat van start met de cursus Werken met de elektronische overheid van Digisterker.

Tijdens de cursus wordt geoefend met het aanvragen en het gebruik van DigiD, de persoonlijke digitale toegang tot websites van de overheid, bijvoorbeeld de belastingdienst, het UWV en het pensioenoverzicht. De cursus van vier dagdelen helpt mensen hun weg te vinden bij de digitale overheid.

De overheid verwijst burgers steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag, het doen van belastingaangifte, het doorgeven van een verhuizing of het zoeken van werk. Tegelijkertijd kan niet iedereen meekomen in het gebruik van de elektronische overheid. De cursus Werken met de e-overheid brengt hierin verandering.

In vier lessen wordt geleerd hoe informatie gevonden kan worden en hoe men iets aan kan vragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Er wordt ook geleerd hoe DigiD aangevraagd en gebruikt kan worden. Alles wordt stap-voor-stap uitgelegd, deelnemers ontvangen een werkboek en na afloop een certificaat.

De cursus start op donderdag 16 november en duurt van 9.30 tot 11.30 uur. Aanmelden kan tot 13 november in de bibliotheek of via 0513-412086. Deelnemers moeten wel kunnen omgaan met computer en Internet. Wie moeite heeft met het gebruik van de computer en internet kan eerst de beginnerscursus Klik & Tik doen bij de bibliotheek.