GV SHELL springt naar goud

OUDEHASKE - Het nieuwe turnseizoen werd het afgelopen weekend in Nieuwehorne geopend met het groepsspringen op D en E niveau. Gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. was vertegenwoordigd met drie verschillende teams.

In de ochtend startte het Jeugd-E team, wat bestond uit Daphne de Jong, Marij Tijsma, Amarins Hamstra, Anna Hospes, Yolanthe van der Wal, Ilse Pekema en Fenna van der Brug. Voor alle meiden hun allereerste springwedstrijd, maar lieten zien prima mee te kunnen in het grote deelnemersveld. Dit team werd op de verschillende onderdelen twaalfde, zesde en een keer nipt vierde.

Daarna kwam het jeugd-D team in actie. Femke Rosier, Amarins Bosma, Doutsen Oenema, Fenne Agema, Senna Wisman en Norah Keijzer lieten op alle onderdelen stabiele en strakke oefeningen zien. Met een vierde, een derde en een eerste plaats kunnen deze dames zich gaan opmaken voor het Fries Kampioenschap 18 november te Nieuwehorne.

Tenslotte was het de beurt aan het Juniorenteam. Dit gezelligheidsteam, bestaande uit: Birgit IJpma, Lauren Blank, Silke van der Meulen, Dyanne Pasveer, Rika van Willigenburg en Naomi Wijnsma, heeft hard getraind voor deze springwedstrijden. Ze gingen er bovendien met een eerste en een derde plek vandoor en als toetje mogen ook zij zich op het Fries Kampioenschap nog en keer van hun beste kant laten zien.