Intocht Sinterklaas in Langweer

LANGWEER - Langweer staat zaterdag 18 november op zijn kop want dan vindt de feestelijke intocht van Sinterklaas plaats. De Goedheiligman zal met zijn Pietengevolg om 15:15 uur in de haven van Langweer aanmeren met zijn stoomboot. Alle kinderen uit Langweer en omstreken kunnen de Sint welkom heten.

Nadat de Sint is aangemeerd zal de stoet zich door het centrum van Langweer begeven naar de Sporthal van Langweer alwaar door Sinterklaas en zijn pieten een toneelstuk opgevoerd zal worden voor de kinderen. Het bezoek van Sinterklaas aan Langweer wordt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Langweer in samenwerking met Plaatselijk Belang Langweer en omstreken, Vereniging Promotie Langweer en de Vereniging Volksvermaken Langweer.

De organiserende verenigingen zijn zeer verheugd dat Langweer dit jaar weer niet onopgemerkt is gebleven bij de Goedheiligman. Langweer is een dorp dat perfect aansluit bij het echte Sinterklaasgevoel. Pittoreske straatjes, mooie geveltjes; Langweer is ook in de winter op haar mooist. Langweer heeft een gezellig historisch centrum, omgeven door water dat voor de stoomboot gemakkelijk te bereiken is.