Opknapbeurt voor basisschool De Trieme

SINTJOHANNESGA - Basisschool De Trieme in Sintjohannesga heeft een flinke opknapbeurt ondergaan. Na maanden klussen is de basisschool na de zomervakantie met een geheel nieuw ingericht gebouw van start gegaan. Woensdag was de officiële opening.

‘Alle muren zijn wit geverfd. Dat was eerst baksteen en donker’, zegt Gera Veldstra, leerkracht aan De Trieme. ‘Verder hebben we nieuw meubilair gekregen, zijn de ruimtes opnieuw ingericht, is in de hal een leesplein gekomen met bibliotheek, is van het rommelhok een atelier gemaakt, is voor de serieuze gesprekken een ‘kletskamer’ gemaakt en kinderen die in stilte willen werken, kunnen terecht in de stilte gang.’

De Trieme werkt sinds vorig jaar met het continue rooster. Skik maakt daarom nu gebruik van de school voor de buitenschoolse opvang in dezelfde lokalen.

Het schoolplein is de volgende stap. Voor de metamorfose heeft de leerlingenraad een cheque van 1000 euro in ontvangst genomen van supermarktketen Lidl. Het komende jaar wordt het plein aangepakt.