Vluchten naar Gaasterland tijdens Wereldoorlog I

JOURE - Op 22 november om 14.00 uur wordt het najaar seizoen afgesloten met een zeer interessante dialezing over vluchtelingen uit België die tijdens de eerste Wereld Oorlog in Gaasterland onderdak vonden.

De parallel dringt zich op nu in de huidige tijd weer mannen vrouwen en kinderen uit oorlogsgebieden hun heil in ons land zoeken. Door de bijzondere dia’s en het pakkende verhaal over het gezin Collin laat Ines Bergsma uit Balk ons de eerste W.O. van dichtbij mee beleven. Want als in 1914 de oorlog uitbreekt ontkomt het Belgische gezin Collin daar ook niet aan. De jongste zoon van het gezin vlucht voor het oorlogsgeweld naar Gaasterland en vindt hier een veilig onderkomen. Het landschap doet hem denken aan zijn geliefde Pajottenland, een heuvelland nabij Brussel.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. Opgave vooraf is niet mogelijk, dus kom op tijd. Inloop vanaf 13.30 uur. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.miks-welzijn.nl Ook kunt u bellen met Rosalie de Konink via 0513-414593.