Concordia en Vivace samen op bühne

JOURE - In de Katholieke Kerk in Joure is zondag een concert gegeven door Muziekvereniging Concordia Joure en het gemengd koor Vivace Joure.

Op het programma van Concordia, onder leiding van dirigent Lieuwe de Jong, stonden onder andere Land of Legends van Andreas Ludwig Schulte, Give us Peace (Dona Nobis Pacem) van Ted Huggens en het mooie Novena van James Swearingen.

Koor Vivace, onder leiding van dirigente Emily Diepeveen--Zwart, bracht het mooie gebed Hear my prayer o Lord van David Lantz III ten gehore, met muzikale begeleiding van Jan Steven Wuite op piano. Het bekende Dona Nobis Pacem van Egil Hovelund werd gezongen met 2 fagotten van het orkest als begeleiding. Verder werd gezongen “I will sing with the Spirit”van John Rutter. Daarna werd de prachtige mis Missa Katharina van Jacob de Haan uitgevoerd door koor en orkest met soliste Hinke Haanstra. Zeer vereerd waren koor en orkest met de aanwezigheid van Jacob de Haan bij het concert.

Componist Jacob de Haan werd in Heerenveen geboren en behoort tot één van de meest populaire en meest gespeelde componisten van deze tijd, met name in de wereld van harmonie en fanfare. Daarnaast publiceerde hij diverse koorwerken, waaronder de Missa Katharina. In langdurige samenwerking met De Haske Publications publiceerde hij sinds 1983 talloze composities en arrangementen voor diverse bezettingen. De Missa Katharina bestaat uit de elf delen: Preludium, Kyrie, Gloria, Alleluia, Credo, Offertorium, Sanctus, Benedictus, Agnes Dei, Amen en Postludium. De mis werd uitgevoerd in een bomvolle, sfeervol verlichte kerk.