Verlies voor Joure in eerste zaalwedstrijd

MANTGUM - Joure speelt net als vorig seizoen in de 3e klas in de zaal. De eerste zaalwedstrijd werd gespeeld tegen WWC uit Mantgum. Deze ploeg zit ook bij de Jousters in de veldcompetitie en de thuiswedstrijd werd van hun verloren.

Joure kon in de tweede ontmoeting wel beter meekomen, alleen brak het gebrek aan scorend vermogen de Jousters op nadat WWC een gat geslagen had. De bezoekers verloren daarom toch met ruim verschil, 18-11.

Joure kon aanvankelijk de eerste helft goed partij bieden aan WWC. Tot 6-6 ging de strijd gelijk op. Echter hadden de Jousters meer moeite om te scoren. De thuisploeg wist juist goed te profiteren van fouten van Joure en maakte een drietal strafworpen en vrije ballen. Toen uiteindelijk van afstand ook de ballen gingen vallen, was er snel een gat geslagen. Aan het eind van de eerste helft liep dit zelfs op tot een onnodige vijf doelpunten. Er werd wel gevarieerd door de Jousters gespeeld maar het ontbrak de ploeg aan zuiverheid.

Doelpunten waren de tweede helft zeer schaars. De thuisploeg speelde een zeer laag tempo en probeerde zo de opgebouwde voorsprong te consolideren. De Jousters daarentegen speelden met meer beleving en kwamen ook dichterbij qua score. In het laatste kwartier van de wedstrijd leek het echter wel of er een plaat op de korf zat. Alle ballen gingen mis, zelfs een drietal wissels kon niets meer forceren. De thuisploeg wist in de slotfase nog drie keer te scoren en zo verloor Joure haar eerste wedstrijd.

Volgende week is er een nieuwe kans. Thuis ontvangt Joure TFS uit Drachtstercompagnie om 2010 in Sportfun.

Martijn van Dijk