Hoge scores eerste editie Stal Sibma ManegeKampioenschappen

Joure - Hippisch Centrum Stal Sibma hield zondag de eerste editie van haar jaarlijks terugkerende Manegekampioenschappen.

Tijdens deze kampioenschappen voor de manegeruiters van Stal Sibma werden de dressuur- en vaardigheidsproeven voor manegeruiters gereden, de zogenaamde FNRS-proeven. Hierbij ligt de nadruk in de beoordeling op de ruiter en in mindere mate op de combinatie, in tegenstelling tot de reguliere wedstrijdsport waarbij de combinatie als geheel wordt beoordeeld. Reden hiervoor is dat een manegeruiter geen eigen paard berijdt.

Maar liefst 55 combinaties verschenen aan de start, waarvan de jongste deelnemer nog maar 7 jaar is. Het niveau lag hoog en dat kwam duidelijk tot uiting in het puntentotaal van de prijswinnaars. Aan het einde van een lange dag waren de drie kampioenen van 2017 bekend: dressuur F3-F6 Hannah Koopal uit Rottum, F7-F12 Rikst Alons uit Heerenveen, Vaardigheid Britt Wielinga uit Oudehaske.

In de middagpauze was er een bijzondere en inspirerende demonstratie verzorgd door Marina Kovac uit Hendrik Ido Ambacht. Marina is volledig blind en en nam het publiek mee in hoe zij met haar visuele beperking toch kan paardrijden. Dit deed ze al rijdend op een pony van Stal Sibma onder begeleiding van haar moeder.