Bijna honderd en zelfstandig wonend

HASKERHORNE/HEERENVEEN - Mevrouw E. Koopman-Olivier, geboren 6 november 1918 in Den Haag, woont nog steeds zelfstandig. Zij zou na haar schooltijd in de zorg gaan werken maar dit paste niet zo bij haar.

Haar tante introduceerde haar op een atelier in Den Haag waar zij als coupeuse aan het werk kon. Dat werk was haar op het lijf geschreven. Bij het atelier waar zij voor werkte werd veel kleding gemaakt voor Koningin Wilhelmina. Zij mocht mee als er gepast en gemeten moest worden in het Paleis. Veel vrouwen van ministers hebben ook hun mantelpakjes laten aanmeten bij mw. Koopman. “Zij heeft gouden handjes”, werd er gezegd in Haagse kringen. Omdat zij en haar man al graag in het noorden kwamen is het echtpaar na hun pensionering verhuisd naar Heerenveen. Daar woont mevrouw Koopman nog steeds en bovendien zelfstandig. Zij heeft geen kinderen, een neef en zijn vrouw zijn nauw betrokken en behartigen haar zaken.

Zij wordt dagelijks ondersteund door Thuiszorg De Friese Wouden. Sinds 2014 komt zij drie keer in de week met heel veel plezier naar Zorgboerderij BoerenBlij in Haskerhorne. Hier is zij ondanks haar hoge leeftijd nog steeds erg graag actief met bijvoorbeeld het schillen van de aardappelen, de afwas en biedt graag haar hulp aan. Zij maakt graag een praatje met deze en gene en is stapelgek op de dieren op BoerenBlij. Wat het allemaal nog meer bijzonder maakt is de speciale vriendschap met een medebezoeker alsook met een zaterdag- vakantiekracht. Er moet natuurlijk een ‘recept’ zijn om op deze manier in het leven te kunnen staan als Koopman-Olivier en die is er ook: twee gekookte eitjes iedere ochtend en niet meer dan twee maaltijden per dag.