Netwerkclub ‘Tusken Mar & Fean’ officieel van start

JOURE - Netwerkclub BNI Joure Tusken Mar & Fean is donderdag 16 november officieel van start gegaan. Ruim vijftig lokale ondernemers schoven aan bij de ontbijtmeeting.

BNI is een internationale organisatie die netwerken tussen ondernemers promoot met het oog op een concrete verhoging van het omzetcijfer en het effectief aantal klanten van haar leden. BNI Tusken Mar & Fean organiseert voor haar leden wekelijks een ontbijtmeeting van 6.45 uur tot 8.30 uur.

De BNI is in maart 2016 opgericht. Sinds maart van dit jaar waren de onderlinge aanbevelingen goed voor een omzet van anderhalf miljoen euro. Internationaal zette de netwerkclub 4,7 miljard euro om over 2016. ‘We werken vanuit het principe ‘geven loont’, zegt Gijs Warbroek, director consultant BNI Joure. ‘We hebben daarbij als enige doel om meer omzet te genereren voor onze leden.’

Joure was niet de eerste keus voor de oprichters. Eerdere pogingen in Heerenveen om een club op te zetten strandden. ‘Van iedere beroepsgroep of specialisatie is één onderneming vertegenwoordigd. In Sneek konden bedrijven niet meer aansluiten. Daarom wilden we het in Joure proberen.’

De BNI telt nu 25 officiële leden. Johan Berger, werkzaam bij Zijlstra Beroepskleding neemt het voorzitterschap op zich. ‘Ik hoop dat er vele en mooie samenwerking uit deze groep ontstaan en ook ledenaantal verder gaat groeien’.