150 basisschoolleerlingen nemen kijkje op ‘grote’ school

JOURE - Het Bornego College hield woensdag voor de basisschoolleerlingen in Joure een doedag. Bijna 150 leerlingen van verschillende scholen uit Joure kwamen op bezoek. Tijdens deze dag konden de achtstegroepers kennis maken met het schoolleven op het voortgezet onderwijs.

De basisschoolleerlingen staan op het punt om een belangrijke keuze te maken in hun nog jonge leven. Na acht jaar op de basisschool wordt het tijd om het oude nest te verlaten en naar de ‘grote’ school te gaan. Het Bornego College heeft de kinderen tijdens een aantal doelessen laten ervaren wat voor school het is en hoe er wordt lesgegeven.

Tijdens de doemiddag werd lesgegeven in Aardrijkskunde, Tekenen, Taal, Wiskunde en Gymnastiek. Deze lessen stonden allemaal in het thema van ‘Goed voor elkaar’. Tijdens Wiskunde gingen de kinderen grafieken maken aan de hand van gewichtjes aan veerunsters. Hoe ver rekt de veer uit en hoeveel gewichtjes heb je hiervoor nodig? Bij Tekenen werden de kinderen uitgedaagd om het ‘onmogelijke figuur’ te maken. Bij de doeles Taal leerden de kinderen zich voor te stellen in zowel Duits als Engels en bij Aardrijkskunde werden de atlasvaardigheden getest.

Tussen de lessen door konden de achtstegroepers op de foto en mochten zij, door middel van een green screen, zelf de achtergrond uitkiezen. Populair was New York by day en by night. Ook de onderwaterontmoeting met een witte haai was gewild. De foto’s die gemaakt zijn kunnen door de leerlingen worden opgehaald tijdens de open dag volgend jaar januari.