Twee maal brons voor turnsters CSC Joure

ASSEN - In Assen vond zaterdag de eerste wedstrijd van de Noordelijke Competitie plaats voor de dames turnsters van de 1e en 2e divisie. Met twee bronzen medailles voor CSC Joure turnsters Iris Bijker en Lieke Jouwsma, was het een succesvolle start van het wedstrijdseizoen.

Iris Bijker en Rixt Haaijes beten het spits af bij de Pupillen 2 N2 (2e divisie). Ze draaiden een goede eerste wedstrijd. Hoewel ze alle twee een keer van de balk vielen, haalden ze alsnog de 1e en 2e hoogste score op dit moeilijke toestel. Uiteindelijk was het puntenverschil binnen de top 5 erg klein. Rixt behaalde een nette 5de plek en Iris kon haar dag afsluiten met een bronzen medaille. In de andere baan turnde Maaike Steneker (Junior C, 2e div.). Bij het laatste toestel moest Maaike helaas haar sprong wijzigen ivm een blessure, maar ze turnde een nette wedstrijd en werd 7e van de 20 deelneemsters.

In de laatste wedstrijd mocht Dieuwke Meindertsma (Jeugd 1 N3, 2e div.) haar kunsten vertonen. En dat heeft ze netjes gedaan. Ook zij heeft de beste score op balk behaald en is geëindigd als 5e. In dezelfde ronde maar andere baan turnden Eline Sikkema en Lieke Jouwsma (Jeugd 2 D, 2e div.). Op brug lieten zij helaas nog wat punten liggen, maar ze herpakten zich goed. Eline behaalde de hoogste score op vloer en eindigde op een zesde plaats in de meerkamp. Lieke mocht naar huis met een bronzen medaille. De eerstvolgende wedstrijd voor deze meiden is het Provinciaal Kampioenschap op 13 januari 2018 in Heerenveen, waar ze zich kunnen plaatsen voor de landelijke competitie.