Jouster korfballers strijdend ten onder

JOURE - De eerste thuiswedstrijd dit seizoen werd tegen het onbekende TFS uit Drachtstercompagnie gespeeld. De valse start van vorige week bleek Joure niet dwars te zitten, er werd volop strijd geleverd maar Joure moest wederom de punten aan de tegenstander laten. De bezoekers beschikten namelijk over een zuiver schietend dames kwartet en Joure kon aanvallend minder brengen dan gehoopt.

De start van Joure was niet goed. De dames van TFS hadden snel hun eerste doelpunten al te pakken, 0-3. Aanvallend was Joure sterk maar ontbrak zuiverheid. Pas bij vier doelpunten achterstand wist Kim Vrieseling de eerste goal voor de Jousters te maken. Dit bleek een bevrijdende treffer, Martijn van Dijk liet ook twee doelpunten noteren en Kim Vrieseling wist wederom een goal te produceren. De bezoekers wisten op dit moment de korf wat moeilijker te vinden en Joure kwam, na een goal van Jacco Minkes vlak voor rust, op 5-7.

Deze sterke fase uit de eerste helft, werd in de tweede helft direct doorgezet. Nadat Jeanine de Leeuw het verschil op één had gebracht, begon een uitermate spannende periode. Door beide teams werd fraai gekorfbald en de stand ging gelijk op. Joure wist door de 9-8 van Sierd van der Goot zelfs de eerste voorsprong van de wedstrijd te pakken. Tot 12-12 ging dit spelletje nog goed, maar toen sloegen de bezoekers een beslissend gat. Ditmaal konden de tegengoals niet beantwoord worden. De ploeg uit Drachtstercompagnie liep vijf doelpunten uit en de koek was voor Joure op.

In de beslissende fase van de wedstrijd kon Joure net niet wat extra’s geven en Joure verloor net als vorige week wederom ruim, 13-18. Een terecht verlies voor Joure, maar wel één waar goede dingen uitgehaald kunnen worden. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan uit Surhuisterveen.

Martijn van Dijk