Club Kampioenschappen Doublettes bij Skarboule

JOURE - Zoals ieder jaar organiseert de Jeu de Boule vereniging Skarboule de Club Kampioenschappen voor Doublettes. Op 14 november mochten de leden zich in tweetallen met elkaar meten.

De eerste ronde werd vooraf bij verloting ingedeeld. Twee volgende rondes werden via het het Zwitserse systeem geplaatst. Hierdoor ontstonden gelijkwaardige partijen en was op meerdere van de 20 banen de spanning te snijden. Aanvankelijk leek het er op dat de kampioenen van vorig jaar, Anneke en Roel Wever, ook nu weer met de hoogste eer zouden gaan strijken. Echter het doublette Grieko Kaper/Corrie Hoogkamp trok met (3 winst + 22) aan het langste eind. Nog net voordat het donker was konden de laatste partijen hun spelronde beëindigen.

De eindrangschikking werd door de wedstrijdcommissie als volgt bekend gemaakt: Eerste en daarmee de Doublette Kampioenen Grieko Kaper en Corrie Hoogkamp (3 winst + 22). Tweede Hans de Jong en Theo Kauffman (3 winst + 19). Derde plek Klaas Hoeksta en Jan Bart Zijlstra ( 2 winst + 17).

Tekst: Rindert Kramer