Drie keer geen scheepsrecht voor Joure 1

JOURE - Na het verlies tegen WWC en TFS wachtte op 25 november het combinatieteam Boelenslaan/It Fean. Nadat in de voorgaande wedstrijd, het tweede in de laatste minuut een verlies moest incasseren, was het daarna de beurt aan het vlaggenschip om orde op zaken te stellen.

Na een onzeker begin pakte Joure na een aantal minuten de draad op. Ondanks dat tegenstander makkelijk scoorde, wist Joure het gat niet groot te laten worden. De Jousters zaten op het vinkentouwen maar konden wederom niet domineren. Tot de rust was er kleine maar geen onoverbrugbare achterstand, 9-7.

Na de rust kon Joure de dadendrang van de thuisploeg goed weerstaan. Het kwam zelfs op één verschil. Een toegekende strafworp zou de stand gelijk kunnen brengen, maar deze werd helaas gemist en een aanval later maakte Boelenslaan/It Fean vanaf de stip de 10-8. Joure kon hierna nog één keer op twee verschil komen, maar hierna ging het gas er vol op bij de thuisploeg. Zowel van afstand als van dichtbij werd zuiver geschoten en binnen enkele aanvallen was het voor Joure duidelijk dat ook ditmaal een overwinning er niet in zat.

Met wederom een dik verlies, 19-10 keerde Joure huiswaarts. Het lek is nog niet boven, en Joure zal zich in korte tijd moeten voorbereiden op de eerstvolgende wedstrijd. De Jousters spelen zaterdag 2 december om 21:30 thuis tegen DTL uit Hallum.

Martijn van Dijk