Bijzondere Top2000-dienst in De Oerdracht

JOURE - In De Oerdracht is op vrijdagavond 29 december een Top2000-dienst. Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2.

In de Top 2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweegbrengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’ van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

Ds. Christien Ferrari en Jeroen Knol gaan voor in deze kerkdienst. Knol: ‘Elke dag weer luisteren we naar popmuziek en worden we geraakt door de nummers. Waarom is dat? En wat zegt die muziek over wie wij zijn en wat wij voelen? Dat willen we proberen te ontdekken in deze dienst.’

Op de website Top2000kerkdienst.nl vind je een overzicht van alle diensten in Nederland. Vorig jaar deden er ruim 100 kerken mee en het aantal blijft stijgen. Ds. Fred Omvlee, bedenker van de Top2000-kerkdienst, is groot voorstander van meer (pop)muziek in de kerk en zal ook dit jaar weer door het land trekken om zoveel mogelijk Top2000-kerkdiensten bij te wonen.

Na afloop willen ze elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje in het Top2000-café. Hier zal Party DJ Lars verzoeknummers draaien.

Het thema van de kerkdienst in De Oerdracht in Joure is ‘water’. Medewerking wordt verleend door de Jouster Fanfare en Plus Us. De toegang van deze Top2000-dienst is gratis. Er zal een collecte zijn om de onkosten te bestrijden. De dienst is voor jong en oud, iedereen kan er bij zijn.