Eerste punten voor Jouster korfballers

Joure - Na drie verloren wedstrijden, speelde Joure op 2 december de belangrijke wedstrijd tegen Deinum. Deze ploeg had twee punten meer dan Joure en bij winst konden de Jousters aansluiting vinden met deze ploeg. Joure was in de afgelopen wedstrijden niet één keer boven de dertien doelpunten uitgekomen en ook de bezoekers scoorden niet veel, een spannende wedstrijd lag daarom in het verschiet.

Joure begon voortvarend aan de wedstrijd. Sierd van der Goot was van afstand in de eerste aanval al trefzeker. De Jousters liepen hierna door Martijn van Dijk en Jacco Minkes verder uit. Ook de dames pakten hun doelpunten mee, hierdoor stond Joure halverwege de eerste helft al met 6-3 voor. Echter vloeiden alle goede bedoelingen in één keer uit de ploeg, waardoor het team als een pudding in elkaar zakte. Er werden ontzettend veel fouten gemaakt en Deinum kon steeds dichterbij komen. Joure moest lijdzaam toezien hoe de ene na de andere bal erin vloog. De bezoekers hadden daardoor aan het eind van de eerste helft hun achterstand omgezet in een 7-9 voorsprong.

Een nieuwe deceptie leek op de loer te liggen. Juist tegen een tegenstander waar van gewonnen kon worden, speelde het zo ondermaats. Deinum kwam na de pauze direct op drie doelpunten verschil. Maar Joure bleek toch een taaie noot om te kraken. Er kwam ineens weer muziek in de ploeg. Door Nienke van der Meer en Marc Vrieseling, beide met twee goals, werd de achterstand omgezet in een voorsprong. De koek was nog lang niet op, er werd goed aangevallen en alle acht kregen goede kansen. De voorsprong werd in stand gehouden ondanks dat Deinum ook weer mee begon te scoren. Nadat Jeanine de Leeuw de stand op 17-13 had gebracht, wisten de bezoeker nog eenmaal terug te komen tot twee goals. Maar Joure behaalde met twee goed uitgespeelde kansen uiteindelijk toch nog een ruime overwinning, 19-15.

Na de eerste overwinning hoopt Joure het goede spel volgende week zaterdag door te zetten tegen DTL uit Hantum.

Martijn van Dijk