Jouster Mark Hankel maakt naam in tafeltennisland

JOURE - De 14-jarige geboren en getogen Jouster Mark Hankel begon met tafeltennissen bij ‘TTV De Hoarne’ in Haskerhorne.

Toen hij de smaak te pakken kreeg en merkte dat het spelletje hem goed lag, besloot hij over te stappen naar TTV Delta Impuls Heerenveen om (destijds in Oudeschoot, tegenwoordig Haskerdijken) trainingen te volgen van professionele tafeltennistrainers. Vele trainingen, wedstrijden en toernooien later acteert Mark bij de jeugd inmiddels op landelijk niveau.

Vrijdag 1 december volgde een nieuwe mijlpaal: de ‘youngster’ debuteerde namens het eerste herenteam van TTV Delta Impuls op het hoogste noordelijke niveau: de Noordelijke 1e-divisie (één niveau onder de landelijke 3e-divisie). Mark maakte indruk door één van zijn drie enkelwedstrijden winnend af te sluiten. Hij voorkwam daarmee dat het team haar wedstrijd tegen Assen 3 verliezend afsloot. Clubgenoot, trainer en voormalig Fries kampioen Arnoud Hofman was goed voor drie enkelzeges, het gewonnen dubbelspel zorgde voor een 5-5 eindstand. Mark Hankel zal volgend seizoen definitief deel uitmaken van het eerste seniorenteam. Hij zal worden bijgestaan door zijn (ook in Joure woonachtige) coach Jan Zuur.