Mannenkoor Cantate Cum Gaudio in Noarderwyn Live

JOURE - Mannenkoor Cantate Cum Gaudio treedt op vrijdag 15 december tussen 13.00 uur 16.00 uur aan in de studio van Omrop Fryslân. Het koor zingt, onder leiding van dirigent en componist Hans van Rossum live bij tv presentator Willem De Vries in het muziekprogramma Noarderwyn Live.

De live uitzending met het optreden van Cantate Cum Gaudio zal op zowel radio, tv als internet live te beluisteren zijn bij Omrop Fryslân. Op zondagavond 17 december wordt de uitzending herhaald vanaf 18.40 uur.

Cantate Cum Gaudio bestaat volgend jaar 50 jaar en is bezig met een grote vernieuwingsslag in de organisatie én in het zangaanbod en de zangexpressie van het koor. Het mannenkoor wil graag van zichzelf laten horen; zo zijn ze te bewonderen en te beluisteren op diverse nieuwe en unieke locaties waaronder een aantal historische Friese kerken in de omgeving van Joure.

Cantate Cum Gaudio heeft tevens de ambitie om betrokken te worden bij het zomer- en winterprogramma van het Korenfestival ‘Lokaal Vocaal’ in de Prinsentuin in Leeuwarden en in het Fries Natuurmuseum en bij een tour, die wordt ontwikkeld rondom de elf fonteinen die onlangs in Friesland zijn geplaatst in het kader van Culturele Hoofdstad 2018.

Het mannenkoor Cantate Cum Gaudio zoekt een aantal nieuwe leden. Aanmeldingen voor een oriëntatie en het bijwonen van een repetitie kunnen worden gedaan via de website www.ccg-mannenkoor-joure.nl.