DTL te sterk voor Joure

JOURE - Na de mooie overwinning vorige week tegen Deinum, moest Joure deze week naar Holwerd. Daar stonden achtereenvolgens de wedstrijden van het 3e, 2e en 1e op het programma. De beide Jouster teams trokken aan het kortste eind en Joure was ook niet bij machte om aanspraak te maken op de overwinning. DTL uit Hantum ging daardoor drie keer met de overwinning aan de haal.

Joure kwam nog wel op voorsprong door een goal van Marc Vrieseling, maar moest daarna toezien hoe de thuisploeg uitliep naar een 5-1 voorsprong. De Jousters wisten hierna ook vaker te scoren maar dichterbij kwamen ze niet. De scherp schietende dames van DTL konden niet aan banden gelegd worden en aanvallend had Joure weinig in te brengen. De gehele eerste helft bleef daardoor een gat van vier tot zes doelpunten op het bord staan.

De tweede helft liep DTL wederom uit naar zes doelpunten voorsprong en hier wist Joure weinig tegenover te stellen. Er zat te weinig pit in het team terwijl de tegenstander ook niet op haar best was. Tegen het einde van de eerste helft vond Joure opeens weer gemakkelijk de korf en maakte de stand nog ietwat dragelijker, 13-16.

Een overwinning zat er voor de Jousters nooit echt in, maar met iets meer beleving was er veel meer mogelijk geweest. Volgende week speelt Joure de laatste wedstrijd van 2017. In St. Nicolaasga speelt Joure om 1620 tegen hekkensluiter Westergo uit Bolsward.

Martijn van Dijk