Drone cup finale op basisschool It Haskerfjild

JOURE - De eerste school Drone cup finale is vrijdag gehouden in Joure op basisschool It Haskerfjild. Vijf scholen van CBO Meilan, doen aan dit project mee.

Twaalf kinderen uit de groepen 5 en 6 hebben afgelopen week de kwalificatiewedstrijd gewonnen door het tegen hun klasgenoten op te nemen. Deze winnaars namen het vrijdag tegen elkaar op in De Stuit. Ouders en kinderen moedigden de kinderen in grote getale aan. Het winnende obstakel is gemaakt door: Wen, Jort, Ruben en Silke uit groep 5a. De winnende drone vliegers: eerste prijs: Jorn (groep 5a), tweede prijs: Birk (groep 6), derde prijs Blessing (groep 5a).

Voorafgaand aan deze finale heeft een lessenserie plaatsgevonden waarbij leerlingen uiteraard hebben leren vliegen met een drone, maar vooral ook bezig zijn geweest met het ontwerpen van obstakels om met de drone er overheen/langsheen/doorheen te vliegen. Dit ontwerpproces is opgezet volgens het model van ‘design thinking’. Door het creatieve proces op te delen in kleine stappen kun je leerlingen gericht laten onderzoeken, overleggen en afstemmen. In een ontwerples van steeds 60 minuten worden de eerste drie stappen (uitdaging, ontwerpeisen en ideeën) behandeld door trainers van FutureSkillz. De leerlingen en groepsleerkracht zijn vervolgens samen verder gegaan met het maken van een prototype en het presenteren.

Het parcours bestond uit zelfontworpen obstakels. Ook hebben de kinderen tijdens deze finaledag een workshop gekregen van een professionele drone racer. De uiteindelijke winnaar mag zich Fries Kampioen dronevliegen 2017 noemen. Het hele project van de drone cup is georganiseerd door een samenwerking van scholenorganisatie CBO Meilân en FutureSkillz.