WachtKamerOrkest speelt in Hobbe van Baerdt

JOURE - Het WachtKamerOrkest uit Leeuwarden strijkt neer in Joure voor haar kerstconcert. Een prachtig sfeervol kerstprogramma met een Italiaans tintje. Het concert vindt plaats op zaterdag 16 december in de Hobbe van Baerdtkerk.

Het WachtKamerOrkest is een orkest wat bestaat uit enthousiaste veelal jonge amateurmusici. Het is ontstaan na een reünie van het Frysk Jeugdorkest 5 jaar geleden. Sinds 3 jaar staat het orkest onder leiding van dirigent Dirkjan Horringa uit Utrecht. Het WKO repeteert in de wachtkamer van de psychologenpraktijk in Leeuwarden. Vandaar ook de keuze voor de bijzondere naam.

Op de lessenaar staat dit keer onder andere het hoboconcert van Cimarosa, gespeeld door solist Anna Marieke Zijlstra. Anna Marieke is 4e jaars hobostudent aan het conservatorium van Den Haag. Verder kan men genieten van het Concerto Grosso, ook wel het Kerstconcert, van Corelli en Noël les Instruments van Charpentier.

Voor dit laatste stuk wordt het orkest versterkt door twee gastspelers, Berthe Haringsma (tevens Jouster) en Gerbig van Brug op dwarsfluit. Leuk detail is dat Berthe de moeder is van Femke de Vries, een van de orkestleden. Moeder en dochter maken voor deze gelegenheid dus samen muziek. Mede een van de redenen waarom het orkest dit keer in Joure speelt. ‘Ik wilde zo graag nog eens in ús Jouster toer spelen, en dan ook nog eens samen met Mem. Dat is toch prachtig!’, zegt Femke. Om het kerstgevoel compleet te maken wordt het publiek aansluitend het concert uitgenodigd voor een kerstborrel in Café ’t Hert.

Het concert begint om 20.00 uur, de deuren openen om 19.30 uur. Kaarten, inclusief consumptie kosten € 9,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen en zijn te reserveren via info@wachtkamerorkest.nl.