Benefietconcerten Zorgboerderij BoerenBlij

HASKERHORNE - Rotaryclub Joure en Masako Otsuka houden op 20 en 21 december opnieuw benefietconcerten op Zorgboerderij BoerenBlij.

Masako is pianodocente in Joure en treedt ook regelmatig op als solo pianiste. Zij is lid van Rotaryclub Joure en bevriend met Cassy van den Bosch van BoerenBlij. Deze laatste instelling in Haskerhorne verzorgt specialistische dagbesteding voor mensen die getroffen zijn door bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer, Parkinson of Dementie. Maatschappelijke betrokkenheid is voor Masako erg belangrijk. Daarom organiseert ze samen met Rotaryclub Joure voor het derde jaar op rij benefietconcerten voor de bezoekers van BoerenBlij.

De concerten zijn ieder jaar een groot succes. Ook dit jaar worden het bijzondere middagen. In totaal zullen ongeveer 15 muzikanten een boeiend programma laten horen. Naast Masako zelf, komen ook ‘Buitenissig Vocals’, het vocaal ensemble ‘Xing!’ en een aantal leerlingen van Masako spelen en zingen. Vooral ook voor haar getalenteerde pianoleerlingen is dit een unieke ervaring. Niet alleen het hele jaar studeren, maar nu ook eens de resultaten van al die studie-uren aan anderen laten horen.

De muziek staat, hoe kan het ook anders, in het teken van Kerst. Er is alle ruimte om ook de bezoekers actief te betrekken. De bekende kerstliederen bieden een uitgelezen mogelijkheid om mee te zingen. En dat zal dan ook volop gebeuren. Alle muzikanten doen belangeloos mee. De overige kosten worden door Rotaryclub Joure gesponsord. Zo kan met recht gesproken worden van benefietconcerten.